Information om projekt Multiarena Snickarrinken

Bakgrund
Det finns mycket energi och många idéer kring både klubben och våra anläggningar. På senare tid har tankar på att utnyttja rinken även vår, sommar och höst väckts. Nu har det blivit konkreta planer av det och styrelsen har beslutat att gå vidare med ansökningar gällande bidrag till ett förverkligande av detta.

Mål

Huvudmålet är att erbjuda våra barn och unga möjligheter genom att ge tillgång till en flexibel idrottsmiljö. Att skapa en yta för multianvändning som har konstgräs som underlag och linjer för 5-mannafotboll, tennis och basket med basketkorgar utanför sargen på långsidorna.

Ytan kommer att kunna användas av såväl föreningen som allmänheten och skolan.
Man kommer att kunna spela fotboll med fotbollsskor likväl som tennis eller brännboll eller vad man nu väljer att göra.

Det finns stora fördelar med att använda befintlig rink för ändamålet. Sargen och belysningen finns redan på plats och underlaget är hårt och förhållandevis jämnt. På vintern kommer vi ändå kunna spola is, precis som vanligt. Kanske blir det till och med bättre förutsättningar med det här underlaget.

Förhoppningsvis så blir detta ett stort lyft för både klubben och bygden och det stannar förstås inte här utan detta kan vidareutvecklas. Kanske kan vi med gemensamma krafter åstadkomma ett utegym eller anordna turneringar i mjuktennis eller något annat. Fantasin sätter nog gränserna i sammanhanget.  Och den har väl inga gränser?! Alla idéer är välkomna och vi kommer ge alla möjlighet att komma med idéer och synpunkter.

Finansiering och tidsplan

Medel kommer att sökas från flera håll, bla genom Idrottslyftet på Riksidrottsförbundet.
Erbjudande går också ut till allmänheten och företag för att ge möjlighet att bidra till förverkligandet och även en vidareutveckling av området och ytan.
Här kommer vi att behöva allas hjälp att sprida budskapet om bidrag till projektet. Man kommer att kunna bidra med sin egen kvadratmeter och dessa kommer att kosta 250 kr och det motsvarar ungefärligt självkostnaden för varje kvadrat i lagd budget.

Resultat av projektet

Finansieringen av projektet som det formulerades från start gjordes klart under hösten -15 och konstgräset anlades och all kringutrustning köptes in.
Den 23 april 2016 kommer vi att ha invigning av arenan och där vill vi att så många som möjligt deltar.

Framtiden; utveckling och finansiering

Vi kommer att fortsätta samla in pengar via kvadratmeter som man kommer att kunna bidra med även i förlängningen. Vi kommer även ge företag som vill synas på sargen möjlighet att köpa reklam.
Alla medel kommer att gå till att vidareutveckla Multiarena Snickarrinken.

Vi tar tacksamt emot tips kring vad man vill göra / åstadkomma när det gäller antingen aktiviteter eller utrustning för att göra antingen rinken eller annan yta ännu mer attraktiv för spontanidrott eller lek.
Vi hoppas kunna utveckla både föreningen, bygden och göra Sundborn lite starkare med våra insatser.. :-)

Uppdaterad: 2016-03-28 22:05
Skribent: Daniel Isacson