Det är kul att gympa!

Katarina Sjögren

Medelgympa

Marie Pers, Anna Alexandersson

Vårterminens sista pass är Söndagen den 29 April. Vi tar sedan uppehåll tills sommarens utegympa kör igång den 13 juni kl.19.00.

Vad lätt man blir ju mer man rör sig!

Varannan torsdag har vi coreträning och varannan torsdag stationsträning.

För er som tycker bäst om coreträningen har vi gjort så att man kan göra core-övningar på de olika stationerna.

Man väljer det som passar en bäst!

jämna veckor = coreträning

ojämna veckor = stationsträning

Träning är minst lika viktigt för människor som passerat 60 år.

Gympans fem K:

• Kul - det är roligt att träna, när man rör på sig ökar kroppens produktion av lyckohormonet endorfin och man blir gladare och mindre stressad!
  • Kamratskap - att vara med i en grupp är viktigt för den sociala samvaron. Alltid finns det någon att prata lite med.
  • Kraft - att träna upp styrkan underlättar vardagens bestyr som att öppna burkar eller bära matkassarna.
  • Koordination - att öva upp koordinationen och balansen kan locka fram många skratt. Bra balans och koordinationsförmåga hjälper dig att hålla dig på fötterna så du inte ramlar.
  • Kondition - en god kondition gör att du orkar med vardagliga saker så som hushållsarbetet, trädgården eller att gå till affären.
Uppdaterad: 22 MAR 2018 14:05
Skribent: Barbro Nilsson